Címlap Hírek Településkép megőrzése Nógrádsipeken, VP6-19.2.1-47-5-17

Településkép megőrzése Nógrádsipeken, VP6-19.2.1-47-5-17

 

 

A Kedvezményezett neve: Nógrádsipek Község Önkormányzata

A pályázati felhívás neve, kódszáma: Településkép megőrzése       VP6-19.2.1-47-5-17

A projekt címe, azonosító száma: Településkép megőrzése Nógrádsipeken

A szerződött támogatás összege: 7.999.994.- Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 95,00 %

A projekt befejezési dátuma: 2021. szeptember 6.

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Nógrádsipek Község Önkormányzata a meglévő tűzoltószertár épületéből közösségi teret alakított ki. A szertár a faluközpontban található, a két országos műemléki védelem alatt álló kúria között. Az elmúlt években üresen állt, az önkormányzat szeretett volna neki funkciót adni. A 14-30 éves korosztálynak a településen nem állt rendelkezésre közösségi helyisége, azonban a fiatalok igényelték ennek kialakítását. Megfelelő időjárás esetén - az épület északi irányban történő bővítésével kialakításra kerülő - nyitott, fedett teraszon tudnak összejönni a fiatalok, az épület nagyobb helyiségét pedig időjárástól függetlenül tudják majd igénybe venni. Emellett a közösségi helyet egyesületek (Vadrózsa Hagyományőrző Egyesület, Nógrádsipeki Sport Egyesület, Nógrádsipeki Fiatalok Egyesülete) magánszemélyek, családok, baráti társaságok, kézműves csoportok is ki tudják majd használni.

Önkormányzatunk 2018 márciusában támogatási kérelmet nyújtott be a Vidékfejlesztési Program keretén belül az Ipoly-Menti Palócok Térségfejlesztő Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1-47-5-17 ködszámú, Településkép megőrzése című felhívásra. Kérelmünket a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága a 3014291200 iratazonosítójú, 2019. november 7-én kelt támogatói okirattal 7.999.994.- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

A beruházáshoz szükséges terveket a Vár-Center Kft. készítette el, amelyet - egy telekalakítási eljárást követően - 2020 júliusában aktualizáltunk. A beruházás építési engedélyköteles tevékenység volt, amelyet 2020. szeptember 8-án adott meg a Nógrád Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztály Építésügyi Hatósági és Örökségvédelmi Osztálya.

A kivitelezésre a Diagonál Épker Kft-vel kötött szerződést az önkormányzat. Az építési munkálatok 2021. március 16-án kezdődtek meg.

A meglévő két helyiség közötti válaszfal részben elbontásra került, a kémény szintén lebontásra került, a bejárattól balra a tervezett férfi és női-mozgáskorlátozott wc helyiségek kerültek kialakításra, északi irányba nyitott, fedett kiülő terasz készült. A fedett terasz északi oldalán egy szabadtéri kemence került megépítése. A nyílászárókat újakra cseréltük, a homlokzat és a födém hőszigetelést kapott. A tetőre egy 3 kW-os napelemes rendszer került, amely a villamos fűtéshez szükséges energiaigényt fedezi majd.

Emellett kihelyezésre kerültek a használathoz szükséges pad és szemetes.

 

Az épület bővítés utáni adatai:

Bruttó alapterület:                  106,79 m2

Földszint nettó alapterület:     95,28 m2

Hasznos alapterület:               41,41 m2

Terasz alapterület:                  50,87 m2

 

A sikeres műszaki átadás-átvételi eljárásra 2021. szeptember 6-án került sor. Az ünnepélyes átadásra 2021. szeptember 11-én, a szüreti felvonulással egybekötött rendezvényen került sor.

Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image

 
Sajtóközlemény
Hirdetés
Hirdetés
Étlap
Hirdetés
Hirdetés
Szavazások
Mit látna szívesen a honlapon?
 
Keresés