Címlap

Üdvözli Önt Nógrádsipek Község Önkormányzata!

Tájékoztatás tűzgyújtási tilalomról

A NÓGRÁD VÁRMEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG BALASSAGYARMATI KATASZTRÓFAVÉDELMI KIRENDELTSÉG tájékoztatása:


Tájékoztatom, hogy a fokozott tűzkockázatot mérlegelve, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével 2024. július 11-től (csütörtök) 00:00 órától Magyarország egész területén tűzgyújtási tilalmat rendelt el.


A tűzgyújtási tilalom elrendelése és annak visszavonása a meteorológiai körülményektől, az erdőben található élő és holt biomassza szárazságától és a keletkezett tüzek gyakoriságától függ.
Tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon. Ide értendők a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is.
Nem minősül tűzgyújtásnak a gáz égőfej és a zárt tűzterű sütő-, főző-, melegítő eszköz alkalmazása, ha az megfelelő szikrafogóval van ellátva.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Erdészeti Igazgatóság hivatalos honlapján ( www.erdotuz.hu ) közzéteszi a tűzgyújtási tilalomról szóló térképet, valamint az onnan elérhető további szakmai honlapokat, amelyek számos egyéb hasznos információval szolgálnak a szabad területen történő tűzgyújtásról a lakosság részére.


Kérem tájékoztatásomban foglaltak tudomásul vételét, illetőleg a helyben szokásos módon a lakosság tájékoztatását a tűzgyújtási tilalom elrendeléséről.

 

Módosítás: (2024. július 16. kedd, 09:15)

 

Eb összeírás 2024

Tisztelt Ebtartó!

 

Nógrádsipek Község Önkormányzata Nógrádsipek község közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-ában foglaltak alapján 2024. július 1  és 2024. július 31. napja között ebösszeírást tart.

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik, de az idei évben diákmunkások is segítik az összeírást. Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a fenti jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és az önkormányzathoz beküldeni.

A formanyomtatvány jelen felhívásunk hátoldalán megtalálható. Amennyiben Ön egynél több ebet tart, úgy további üres nyomtatvány 2024. július 1-étől ügyfélfogadási időben átvehető a Polgármesteri Hivatalban (Nógrádsipek Jókai út 4.) vagy letölthető a www.sipek.hu oldalról is.

Az adatszolgáltatás 2024. július 1. és 2024. július 31. között az alábbi módon teljesíthető:

  • a kitöltött adatlapokat Nógrádsipek Község önkormányzata részére - 3179 Nógrádsipek, Jókai út 4. postai úton beküldve, vagy
  • a felmérést végző diákmunkások segítségét igénybe véve, a kitöltött lapot nekik átadva, vagy
  • a Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási időben személyesen leadva, vagy
  • az adatlapot az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre (szkennelve) beküldve, vagy
  • amennyiben beküldő ügyfélkapuval rendelkezik, az ebösszeító adatlap elektronikusan kitölthető és beküldhető az https://ohp-20.asp.lgov.hu e-önkormányzat portálon is.

 

Módosítás: (2024. június 25. kedd, 15:04)

Bővebben...

 

Nyári diákmunka - 2024

Sipeki Diákok! Az idei nyáron is tervez az Önkormányzat nyári diákmunkát, melyre előzetesen felmérjük az igényeket. Az érdeklődők a részvételi szándékukat jelezzék a Polgármesteri Hivatalban, személyesen vagy telefonon (32-589-010). Várhatóan legfeljebb 1 hónap időtartamra, 2024. július 1. és  augusztus 31. közötti időszakra lehet majd jelentkezni,  16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó diákok foglalkoztathatók.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ A HIVATALBAN (júliusi munkavégzés esetén): JÚNIUS 20. (csütörtök).

Módosítás: (2024. június 17. hétfő, 09:31)

Bővebben...

 

A Nógrádsipeki Helyi Választási Bizottság határozatai a 2024.06.09-én tartott polgármester- és a helyi önkormányzati képviselőválasztás eredményéről

A Nógrádsipeki Helyi Választási Bizottság 23/2024. (VI.9.) határozata

A Nógrádsipeki Helyi Választási Bizottság 24/2024. (VI.9.) határozata

Módosítás: (2024. június 10. hétfő, 08:21)

 

XXVIII. Nógrádsipeki Falunap és Vadrózsafesztivál

Május 18-19

Thumbnail image

Sok szeretettel várunk!

 

Választási információk

A Nógrádsipeki Helyi Választási Bizottság határozatai a 2024. június 9-i önkormányzati választásokkal kapcsolatosan itt megtekinthetők !

 

 

A Varsányi Helyi Választási Iroda Vezetőjének 2/2024 (IV. 04.) számú közleménye (a polgármester- és képviselő-jelölt állításhoz szükséges ajánlások számáról)

A közlemény tartalma (PDF)

Módosítás: (2024. április 04. csütörtök, 12:03)

 

Népszerű

Friss hírek

Sajtóközlemény
Hirdetés
Hirdetés
Étlap
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szavazások
Mit látna szívesen a honlapon?
 
Keresés