Címlap Hírek MAGYAR FALU PROGRAM – Óvodai sportterem, tornaszoba fejlesztése - 2020 (MFP-OTF/2020)

MAGYAR FALU PROGRAM – Óvodai sportterem, tornaszoba fejlesztése - 2020 (MFP-OTF/2020)

Kedvezményezett neve: Nógrádsipek Község Önkormányzata

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Óvodai sportterem, tornaszoba fejlesztése - 2020 (MFP-OTF/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Óvodai tornaszoba fejlesztése Nógrádsipeken (3111203069)

Támogatás összege: 14.993.976.- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Jelen projekt keretében a Nógrádsipek 336/1 hrsz-ú ingatlan felújítására került sor. Pályázatunk célja az volt, hogy a nógrádsipeki óvodások számára tornaszobát alakítsunk ki az önkormányzat tulajdonában lévő Közösségi Ház nagyterméből.

Az eredetileg tervezett munkanemek nagy részét - az időközben bekövetkezett áremelkedés miatt - elhagytuk és helyette az óvodai tornaszobának helyet adó ingatlan tetőszerkezetét újítottuk fel.

A tető szerkezete, illetve cserépfedése, sem statikailag, sem esztétikailag nem megfelelő, bádogszerkezete, csatornája több helyen átengedte a csapadékvizet, rongálva ezzel az amúgy sem jó állapotú épületet, valamint épület körüli járdákat.

Az elvégzett munkálatok során, a tetőhéjazat, illetve bádog szerkezet teljes elbontása után, megerősítettük a meglévő fedélszéket. A sérült, korhadt szerkezeti elemeket kicseréltük, a bennmaradó részeket tisztítás, bárdolás után, impregnálószerrel felületkezeltük.

A megújított, megerősített fedélszéket fóliáztuk, majd ellenlécezés után cserépléceztük. A bádog elemeket szín azonos eresz-, illetve csatornaszerkezettel láttuk el. A tetőhéjazat Bramac Római NOVO betoncserép fedést kapott.

Az épületben lévő villámvédelmi rendszer teljes cseréje is megtörtént.

A belső felújítás során a régi, balesetveszélyes színpad teljes felújítására is sor került.

Az óvodai tornaszoba kialakításra került, az épület meglévő nézőterét alkalmassá tettük arra, hogy a helyi óvodások tornaszobaként használhassák azt.

 

Magyar Falu Program


 
Sajtóközlemény
Hirdetés
Hirdetés
Étlap
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szavazások
Mit látna szívesen a honlapon?
 
Keresés