Címlap Hírek MAGYAR FALU PROGRAM – Elhagyott ingatlanok közcélra történő megvásárlása - 2020 (MFP-EIM/2020)

MAGYAR FALU PROGRAM – Elhagyott ingatlanok közcélra történő megvásárlása - 2020 (MFP-EIM/2020)

Kedvezményezett neve: Nógrádsipek Község Önkormányzata

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Elhagyott ingatlanok közcélra történő megvásárlása - 2020 (MFP-EIM/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Az egykori pékség épületének közcélra történő megvásárlása (3113470519)

Támogatás összege: 4.961.000.- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Jelen projekt keretében a Nógrádsipek 11/A hrsz-ú ingatlan megvásárlására került sor. Az épület 102 m2 alapterületű, korábban pékség üzemelt benne egy évtizeden keresztül. Az ingatlan mintegy 20 éve üresen állt, azóta nem volt funkciója, állapota folyamatosan romlott.

Az épület leromlott állagú, környezete rendezetlen, elgazosodott. A település műemléki környezetének határán fekszik, ezért indokolt volt az önkormányzat által történő megvásárlása és jövőbeni felújítása, hogy ne rontsa tovább a település központ képét. A szomszédos ingatlan az önkormányzati tulajdonú tájház, szeretnénk a volt pékség épületének is egy települési képbe illeszkedő, új arculatot adni.

2021. március 12-én írtuk alá az adásvételi szerződést a három tulajdonossal. A földhivatal 2021. november 8-án jegyezte be az önkormányzat tulajdonjogát az ingatlanra.


 

Magyar Falu Program


 
Sajtóközlemény
Hirdetés
Hirdetés
Étlap
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szavazások
Mit látna szívesen a honlapon?
 
Keresés