Címlap Hírek Polgármesteri hivatal energetikai fejlesztése Nógrádsipek községben

Polgármesteri hivatal energetikai fejlesztése Nógrádsipek községben

infoblokk-kedv-final-felso-cmyk-erfa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

POLGÁRMESTERI HIVATAL ENERGETIKAI FEJLESZTÉSE NÓGRÁDSIPEK KÖZSÉGBEN

TOP-3.2.1.-16-NG1-2017-00029

Nógrádsipek Község Önkormányzata sikeresen pályázott arra az Európai Uniós forrásra, melynek keretében lehetősége nyílik a polgármesteri hivatal épületének energetikai fejlesztésére. A TOP-3.2.1.-16-NG1-2017-00029-es számú beruházás a Széchenyi 2020 keretében jön létre és 43,5 millió forint áll az Önkormányzat rendelkezésére.

A fejlesztés eredményeként a település önkormányzatának tulajdonában lévő hivatal épületén olyan beruházási elemek valósulnak meg, melyek közvetlenül járulnak hozzá az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérsékléséhez, valamint a felhasznált energiahordozók mennyiségének csökkentéséhez. Az épület projekt szerinti szigetelése nem csak a fűtési költséget csökkenti, hanem a hőérzet javulásához vezet, ami a benn tartózkodók komfortérzetét javítja.

A tervezett beavatkozások keretében az utólagos hőszigetelés az átalakított épület teljes külső homlokzatán 15 cm-es vastagságban kerül elhelyezésre. Az érintett épület műemlék jellegének megőrzése érdekében a jelenlegi idejétmúlt nyílászárók helyett korszerű, hőszigetelt, fa ablakok és ajtók kerülnek beépítésre. A felújítás során a falak új vakolatot kapnak, a tetőre pedig 8 kW teljesítményű polikristályos napelemrendszer kerül. Az elavult kazánt egy 40 kW-os modern kondenzációs gázkazánra cserélik, amely a használati melegvizet is elő tudja állítani.

A 100%-os támogatási intenzitású fejlesztés nem csak az energiafelhasználás csökkentéséhez járul hozzá, hanem a károsanyag kibocsátás mérséklésén keresztül a tisztább környezet megőrzését segíti elő, bizonyítva ezzel, hogy megfelelő segítséggel egy állami intézmény is tud tenni a jövőért.

 

Bővebb információ elérhető:

Nógrádsipek Község Önkormányzata

32/589-010

 

 
Sajtóközlemény
Hirdetés
Hirdetés
Étlap
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szavazások
Mit látna szívesen a honlapon?
 
Keresés