Címlap Programok XX. NÓGRÁDSIPEKI FALUNAP

XX. NÓGRÁDSIPEKI FALUNAP

2013.05.18 - 20.

Három napig tartott a XX. Nógrádsipeki Pünkösdi Királyság

Amikor 20 évvel ezelőtt az első sipeki falunap Pünkösdhétfőn megrendezésre került, talán senki se gondolta volna, hogy a Pünkösdi Királyság esztendőkön át a település legjobban várt eseménye lesz, és hagyománnyá növi ki magát. Az egykori legelső falunapon az ügyesség és az erő volt a legfontosabb, a vetélkedőkön felkutatták a falu legerősebb emberét, a településrészek legjobb focicsapatát, a legjobb 11-es rúgót, és természetesen a legjobban teljesítő úr illetve hölgy elnyerte a Pünkösdi Király és Királynő címet.

Az évek múltával a rendezvény többnaposra nőtt, a rockfesztivál, a disco, a motorbemutatók majd a triál verseny is a falunapi rendezvénysorozat része lett, a színpadi program egyre teljesebb lett, megjöttek a mutatványosok, vásározók, kiállítók, sétakocsikáztatók sőt még helikopteres sétarepülés is része volt egy időben a programnak.

Az idei, jubileumi rendezvény hagyományosan, a pünkösdi hétvégén került megrendezésre. Szombaton a nemzetközi triálverseny, este a rock fesztivál szórakoztatta a közönséget, vasárnapi szabadtéri diszkóra ismét nagyszámú érdeklődő jött el, és a falunapi hagyományoknak megfelelően egy kiadós eső is megérkezett a táncolókra.

Pünkösdhétfő volt a fő rendezvénynap, a színpadi előadásokon szerepeltek a falubeli iskolások, volt zenés gyermekműsor, a sipeki Vadrózsások énekeltek, majd jöttek a vendégműsorok, néptánc, modern tánc, hip-hop, rendőségi valamint mentőkutyás bemutató, sztárvendégként a Children of Distance majd Bunyós Pityu, de azért mindenki arra volt kíváncsi, hogy a vetélkedésben ki lesz a falu jubileumi, XX. Pünkösdi Királya és királynője. Bebizonyosodott hogy a versenyrutin sokat számít, Nógrádsipek XX. Pünkösdi Királya címet ifj. Szita Zoltán, a Pünkösdi Királynő címet Fekete Ágnes érdemelte ki. Ők a XVIII. Falunap királyi párjaként vonultak be a helyi királyi krónikákba, és így ők lettek az első duplázók is.

A mai, válsággal terhelt világban a hagyományok őrzése is komoly anyagi, szervezési terheket ró a szervezőkre, ezért külön köszönet illeti meg a rendezvény nagyszámú anyagi támogatóját, valamint segítőket, akik felépítették a helyszínt és informálták, segítették, irányították, etették-itatták a kedves vendégeket.

Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image

2013. évi Falunapi támogatóink

Községi Önkormányzat Nógrádsipek ** Czele Antalné ** Doman Ferenc ** Lantos Jánosné ** Dr. Kiss Tamás ** Kosik Béláné ** Út-Garantor Kft ** Kiss Eszter ** Pifka József ** id. Doman Ferenc ** Márkus és Társa Kft ** Doman Ferencné ** Dr. Sziklai Attila ** Uram Istvánné ** Duna-Web Kft  ** Oláh Istvánné ** Univerzál Kft ** Józsa Sándor ** Süm-Agro Kft ** Józsa Sándorné ** Oláhné Nagy Viktória ** Jusztin Jánosné ** Oláh Zoltánné ** Gabonás Pékség Kft ** Dr. Rózsa Szilveszter ** Bézma Pékség Kft ** Telekábel Kft ** Bakospék Kft ** Palóc-Coop Zrt ** Nagy és Társa Sütőipari Bt ** Szandai Jánosné ** Nógrádsipeki Fiatalok Közhasznú Egyesülete ** Doman Boldizsár ** Szita János ** Cseh Péter ** Hollókői Vadásztársaság ** Hiksz Kft ** Tábi Vadásztársaság ** Pollák Vidámpark ** Kovács-Komplex Kft ** Szita Zoltán ** Temala Bt ** Szita Zoltánné ** Doman István ** Szitáné Kiss Szilvia ** Domanné Kertész Andrea ** Szentei Ferenc ** Oláhné Villányi Edit    ** Frédi Cukrászda ** Jeszenszky Szabolcs

KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁST!

Thumbnail image Thumbnail image

Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image


 

 


 
Sajtóközlemény
Hirdetés
Hirdetés
Étlap
Hirdetés
Hirdetés
Szavazások
Mit látna szívesen a honlapon?
 
Keresés