Címlap Hírek MAGYAR FALU PROGRAM – Önkormányzati járdaépítés/felújítás támogatása - 2022 (MFP- BJA/2022)

MAGYAR FALU PROGRAM – Önkormányzati járdaépítés/felújítás támogatása - 2022 (MFP- BJA/2022)

Kedvezményezett neve: Nógrádsipek Község Önkormányzata

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Önkormányzati járdaépítés/felújítás támogatása - 2022 (MFP- BJA/2022)

Projekt címe (azonosító száma): Járdafelújítás Nógrádsipeken (3345737853)

Támogatás összege: 9.998.148.- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Jelen projekt keretében a Nógrádsipek, József Attila úti, a Mikszáth úti és a 262/1 hrszú önkormányzati tulajdonú járdák egyes szakaszainak felújítására került sor.

Pályázatunk célja az volt, hogy a meglévő rossz állapotú, elhasználódott beton burkolatú járdákat felújítsuk.

A felújított járdaszakaszok a község központi és délkeleti részén húzódnak, közvetlen a Rákóczi út, József Attila út és Mikszáth utak mentén, mindösszesen 254 méter hosszan. A munkálatok elvégzésére a Zöld Élet Szociális Szövetkezettel kötöttünk vállalkozási szerződést 2022. május 17-én. A meglévő József Attila és Mikszáth úti járdaszakaszok elbontásával, vasháló beépítésével, a fagyvédő réteg, valamint C20/25 betonburkolat megépítésével került kialakításra a járda. A település központi részén található 262/1 hrsz. területen már korábban megépítésre került a fagyvédő és alapréteg, valamint a kétoldali kerti szegélyek. Itt a már elkészült szegélyezett járda alap térkő burkolatot kapott, a térkő hézagai kvarchomokkal beseprésre kerültek. A műszaki átadás-átvételi eljárásra 2022. július 29-én került sor.

A fejlesztéssel megoldódott az érintett lakóingatlanok, valamint az emlékpark akadálymentes és biztonságos megközelítése.


Magyar Falu Program


 
Sajtóközlemény
Hirdetés
Hirdetés
Étlap
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szavazások
Mit látna szívesen a honlapon?
 
Keresés