Címlap Hírek TÁJÉKOZTATÓ LÉGI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL (Frissítve)

TÁJÉKOZTATÓ LÉGI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL (Frissítve)

Tisztelt Lakosság!

Sajnos a légi jármű műszaki hibája miatt a tegnap esti szúnyogirtást nem tudták megvalósítani, így a pótnapon, azaz 2021. június 23-án (szerda) kerül végrehajtásra a munka.

Megértésüket köszönjük!

 

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy Nógrádsipek település területén légi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2021.06.22 napján, a napnyugtát megelőző 1,5 órában. Rossz idő esetén a védekezés 2021.06.23 illetve 24. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 
Sajtóközlemény
Hirdetés
Hirdetés
Étlap
Hirdetés
Hirdetés
Szavazások
Mit látna szívesen a honlapon?
 
Keresés